Een huis vol is terug! Vanaf maandag 20 december zijn de families twee weken te volgen. Om dat én de feestdagen te vieren, gaan wij met de families in gesprek. Hoe kijkt familie Buddenbruck terug op 2021? "De Televizier-Ring was onbeschrijfelijk.” 

Ondanks het Coronavirus heeft familie Buddenbruck een mooi jaar achter de rug. “Het mooie halen uit de situatie, dat moet je toch echt zelf doen. Het leven gaat namelijk gewoon door.” Het jaar bracht voor de familie geen grote veranderingen mee. “Die rust is ook wel eens fijn.” Wel heeft de familie geleerd meer te genieten van de kleine dingen. “Je gezin is het belangrijkste. Als je bijvoorbeeld samen op de bank zit en een film kijkt, dan kan ik zo genieten. Dan kijk ik echt even rond en bekijk ik mijn kinderen.” Volgens Thaila is dat waar je je op moet focussen. “Je kan niet veel, dus geniet van wat je wel met elkaar kan doen.” 

De tekst gaat verder onder de foto.

Familie Buddenbruck

Het onbeschrijfelijke Televizier-Gala 

Het Televizier-Gala was onbeschrijfelijk. Het gezin blikt er nog dagelijks op terug. Met name de kinderen die mee waren naar het Televizier-Gala praten er vaak over. “Daar zijn geen woorden voor. Zo'n ervaring maak je niet meer mee. Eerst die galakleren uitzoeken, om dan vervolgens tussen al die BN’ers te staan. Dat is zo vreemd!” Onder andere het moment dat Jan Smit de naam van de Buddenbrucks uitspreekt is voor Thaila heel bijzonder. “Dan hoor je dat Jan Smit jouw naam noemt, terwijl de hele zaal meeluistert.” Hoewel ze niet hebben gewonnen, voelt het wel zo voor de familie. “Dat komt door de hele ervaring. Wij hebben gewoon al gewonnen.”  

In de tijd dat we het minder breed hadden, zijn we wel heel close geworden

De Buddenbrucks zetten zich regelmatig in voor gezinnen die het financieel minder breed hebben. Zo doneert Thaila maandelijks geld en boodschappen aan deze gezinnen. “Wij hebben het ook een tijd minder gehad. Nu we het zelf beter hebben is het zo mooi dat we iets terug kunnen doen.” De Buddenbrucks staan nog geregeld stil bij het feit dat ze het een tijd minder breed hadden. “Nu leven we in een heel andere situatie. In de tijd dat we het minder breed hadden, zijn we wel heel close geworden. Dat heeft ons goed gedaan. Hoe mijn man nu voor ons zorgt... Daar ben ik heel trots op.” 

Voornemens heeft de familie niet. “We zien wel waar 2022 ons brengt.” Wel wil Thaila meegeven aan anderen: “Blijf genieten. Vooral van de kleine dingen! Dat is pas echt rijkdom.”