Het is de tweede zomer op rij dat er geen Vierdaagse plaatsvindt. Toch willen Harm en Joris mensen motiveren om te (blijven) wandelen. Ze gaan de uitdaging aan om de hele provincie Gelderland te doorkruisen.

Harm start in Spijk (de Betuwe) en Joris in Winterswijk (de Achterhoek). In de wandelweek lopen ze elkaar tegemoet. In vijf gevarieerde etappes trekken ze door de mooiste Gelderse streken, van Coulisselandschap, via bos, hei en rivier, naar de fruitbomen van de Betuwe. Halverwege de week ontmoeten Joris en Harm elkaar in Nijmegen en delen zij hun bijzondere ervaringen.

Vierdaagse thema’s

Het Vierdaagse-gevoel is onbeschrijfelijk. Jaar na jaar meelopen, elkaar erdoorheen slepen. Onderdompelen in een week vol wandelroes. Wat zal die sfeer in de derde week van juli in Nijmegen en omsteken gemist worden. Omroep Gelderland en KRO-NCRV vinden het belangrijk om wandelaars alsnog samen te brengen, te verbinden en te laten zien wat er tijdens de traditionele week van de Vierdaagse wél mogelijk is. Want al lopen ze dit jaar een alternatieve route, Harm Edens en Joris Linssen gaan actief op zoek naar verhalen over saamhorigheid, doorzettingsvermogen, afzien en beloning. 

Wandelhart is van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli dagelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland en om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. De live-uitzendingen zijn dagelijks te volgen om 09.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur via TV Gelderland en het YouTube-kanaal van Omroep Gelderland. 

Wandel mee

Bekijk welke routes Harm en Joris lopen en trek zelf de wandelschoenen aan!