Help de getroffen vluchtelingen in kamp Moria

Na de verschrikkelijke brand in vluchtelingenkamp Moria willen Klaas van Kruistum en Daan Nieber de getroffen vluchtelingen helpen. Op de korte termijn is een plek om te slapen is het minste dat we hen kunnen bieden. En alle kinderen hebben immers recht hebben op bescherming en een veilige omgeving.

De regering maakte bekend dat Nederland 50 vluchtelingenkinderen uit het zwaar getroffen kamp zal opvangen, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Dus wat gaan we doen? Naar Den Haag!

Wat te doen?

Trommel zoveel mogelijk kinderen om je heen op om een foto te maken met de tekst '#500kinderen'. Tijdens de uitzending op zaterdagmiddag kun je foto’s insturen via www.zapplive.nl, doordeweeks kun je ook foto's delen via Instagram door ‘@zapplive’ te taggen en de hashtag ‘#500kinderen’ te gebruiken.

In de week van 21 september gaat Klaas met al deze foto's naar Den Haag om de regering te overtuigen dat er 500 kinderen naar Nederland gehaald moeten worden.

Wat als je geen kind bent maar wel wilt helpen?

Teken dan de petitie!
https://500kinderen.nl/petitie-griekenland?ref=stv

Zapplive collage

Daarnaast hebben de mensen daar hard hulp nodig. Jouw hulp! Doneer aan stichting Because We Carry en help gezinnen voor €5,- per slaapmatje aan een comfortabelere plek om te slapen.