Het verhaal van Astrid in Serenade van Stef

Astrid heeft MS, waardoor ze tot aan haar nek verlamd is. In Serenade van Stef vertelt ze hoe ze toch volop van het leven geniet.

Twintig jaar geleden kreeg de Maastrichtse Astrid de diagnose MS, een chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Door de jaren heen vielen steeds meer lichamelijke functies uit en inmiddels is ze tot aan haar verlamd. En daar zal het niet bij blijven.

In een nieuwe aflevering van Serenade van Stef, ontmoeten Stef Bos en Astrid elkaar bij haar ouderlijk huis. Dé plek waar ze van haar vader iets meekreeg wat haar tot op de dag van vandaag helpt om te gaan met haar ziekte: galgenhumor. ‘Hoe groter de ellende die ik meemaak, hoe grover ik word.’

Serenade van Stef
Serenade van stef

Ondanks, of misschien zelfs dankzij, haar ziekte zit Astrid vol levenslust. ‘Wat me niet kapot krijgt, maakt me sterker’, is het motto waar ze kracht uit haalt. Daarom focust ze zich vooral op de dingen ze nog wél kan. ‘Gelukkig kan ik nog zien, praten én geld uitgeven’, vertelt ze Stef.

Astrid heeft een bijzondere band met haar zus Cisca. Na hun jeugd gingen de levens van de zussen elk een eigen kant op, maar toen ze beiden door een moeilijke periode gingen vonden ze elkaar weer terug. Samen vormen Astrid en Cisca haast een komisch duo, die met hun galgenhumor de donkere kanten van het leven bevechten.

Speciaal voor Astrid schrijft Stef Bos een serenade die haar helpt de licht in de duisternis te vinden.

Beluister hier de serenade voor Astrid:

Over Kansfonds

Serenade van Stef wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds. Kansfonds richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.

Kijk hier voor meer informatie