Hoe leer je van het leven?

In een nieuwe aflevering van Jacobine op 2 vraagt Jacobine Geel zich af: Hoe leer je van het leven?

Om deze vraag te beantwoorden, spreekt ze met een wel een bijzondere gast: Edith Eger. De inmiddels 93 – jarige Eger overleefde ternauwernood het concentratiekamp Auschwitz, waar ze werd opgedragen ballet te dansen voor de beruchte Nazi-arts Josef Mengele.

Over haar indrukwekkende levensverhaal schreef ze het boek De Keuze – Leven in vrijheid. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Het Geschenk, waarin ze de lezers in twaalf levenslessen begeleidt op een universele reis naar vrijheid en genezing.

In de Oranjerie in Doorn ontvangt Jacobine Geel drie gasten die inspirerende levenslessen haalden uit cruciale momenten in hun leven. Edith Eger zal haar bijzondere levenslessen delen met deze gasten.

Jacobine op 2 - Edith Eger
Mardjan Seighali
Jacobine Geel
Jacobine Geel

Zo spreekt jacobine met Mardjan Seighali, die vanwege haar politiek activisme in de gevangenis in Iran belandde. Seighali laat zich graag inspireren door de levenslessen van Edith Eger, en weigert zichzelf als slachtoffer te zien.

Journalist Fokke Obbema haalde zijn levensles ook uit een heftige gebeurtenis. In 2017 kreeg hij een hartstilstand en was hij even klinisch dood. Hij leerde daarvan minder streng te zijn voor zichzelf.

Met ‘rebalancer’ Lisette Thooft bespreekt Jacobine hoe je weer balans vindt na een heftige gebeurtenis.

Jacobine op 2 - Edith Eger
Fokke Obbema
Jacobine op 2 - Edith Eger
Lisette Thooft