Heb jij een tuin en kun je wel wat gezelligheid gebruiken nu de donkere dagen voor de deur staan? Met deze tips lok je dieren naar jouw tuin. Goed voor de biodiversiteit en het is nog leuk om naar te kijken ook.

Spot de egel

Egels zijn dol op bladeren en takken. Vinden ze fijn om onder te schuilen. Ook zoeken ze deze donkere plekjes voor hun winterslaap. Dus weg met de hark en de bladblazer! Laat het lekker liggen deze herfst en winter. 

Wil je niets aan het lot overlaten en er (bijna) zeker van zijn dat egels zich nestelen in jouw tuin? Leg dan voedsel voor ze neer. Ze houden van honden- en kattenvoer. Maar ook zeker van besjes, fruit en spekrandjes!

Eekhoorns als huisdier  

Eekhoorns vinden eten fantastisch. Een notenmelange van de supermarkt vinden ze heerlijk. Wil je ze echt verwennen? Ga dan naar een dierenwinkel en koop speciaal eekhoornvoedsel. Wil je langer van de beestjes genieten in de tuin? Dan kun je een nestkast voor ze ophangen, zodat ze zich lekker kunnen nestelen. Let wel, deze moet op minimaal 5 meter hoogte hangen... Succes!

Groen doen

Dit is een artikel uit de bundeling 'groen doen'. Wil je meer inspiratie vanuit de groene hoek?