Hoe weet je of je trouw bent aan jezelf?

Er is uiteindelijk maar één iemand aan wie je trouw moet beloven, en dat is aan jezelf. Maar hoe doe je dit?

Het schiet er soms bij in en zeker in deze tijden is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. 

"Je bent niet je gedachten, maar wat zij ervaren"

Stijn van Vliet en Jasper Demollin spreken met auteur Jan Geurtz in het nieuwe seizoen van De Zelfhulpboekenclub. Hij vertelt dat het belangrijk is om te mogen ervaren en te leren van jezelf.

"Als het niet lukt om naar je zelfbeeld te handelen overspoelt een gevoel van zwakheid en teleurstelling. Je bent niet je gedachten, maar wat jouw gedachten ervaren." Jan Geurtz zegt dat het een kwestie is van 'mogen hebben'. "Ook ik heb als iemand iets lulligs over me zegt of schrijft dat mijn eerste reactie is shit. Ik zal boos zijn en denken wat een gelul, maar dan duurt het niet heel erg lang of ik besef dat ik gekwetst ben. Dit ben ik alleen niet, dit heb ik, dit is een gevoel, maar dit bepaalt niet wie ik ben. Dus mag ik het hebben." 

Luister hier de hele aflevering

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

De schrijver is daarnaast ook een voorstander van kalm beginnen aan je dag. Hij mediteert elke ochtend een halfuur en dan begint hij aan zijn dag. "Youtube is een bron van spirituele kennis. Drie keer klikken en je hebt een expert die je het haarfijn uitlegt." 

En laten wij nou net zo'n expert in huis hebben. Angelique van Zentijd leert je in korte video's hoe je even een moment voor jezelf kunt pakken. 

Blijf bij jezelf

Zeker met het thuiswerken is het belangrijk om goed naar jezelf te luisteren. Hoe lekker zit jij in je vel? Angelique helpt je met deze meditatie oefening om terug te komen bij jezelf. Dit doet ze aan de hand van je huis. Hoe voel jij je in je huis? "Ik kan het altijd aan mijn huis zien hoe het met me gaat. Laatst zat ik niet zo lekker in mijn vel en dan is het echt een rommeltje." Zorg dus dat je, zeker in deze periode, je goed voelt in je eigen huis. 

Meer inspiratie?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen over persoonlijke groei. 

Ik ben benieuwd