De heer Scheerders is weer thuis! De Rotterdamse Wim Scheerders (74) had corona en kwam op de IC terecht. Gelukkig is hij zover hersteld dat hij de Kerstdagen thuis mag doorbrengen. Hoe voelt dat voor hem?

Wim Scheerders komt op de COVID-afdeling van het Maasstad Ziekenhuis te liggen nadat het zuurstofgehalte in zijn bloed erg laag werd door de corona. Al snel moet ook hij worden verplaatst naar een ander ziekenhuis, het UMC Utrecht. Na aankomst in het UMC Utrecht wordt meneer Scheerders vrij snel opgenomen op de intensive care. Een ruime week later en acht kilo lichter, mag gelukkig hij weer naar huis.

Meneer Scheerders op de IC
Meneer Scheerders

Na een week op de intensive care gaat het steeds beter met Wim. Hij oefent met lopen en doet elke dag zijn oefeningen op de step. Op-af-op-af, hij werd er zelfs zo goed in dat hij van zijn therapeut rustiger aan moest doen om zijn longen rust te geven. Zodra hij naar huis mag komt zijn broer hem ophalen. Zijn zoon Marcel filmt hoe Wim zelf vanaf de parkeerplaats naar hun flat loopt. Een beetje uitgeput ploft hij neer in zijn geliefde stoel. 

Eigenlijk door de documentaire kwamen de dingen weer op zijn plek.

Meneer Scheerders
Meneer Scheerders

'Het is een eenzaam iets op zo'n kamer', zegt meneer Scheerders. Ik telde per dag hoeveel mensen ik zag. Er waren dagen bij dat het maar vier mensen waren.' Maar altijd bleef hij positief ingesteld. Ook zijn vrouw Carla vond het een heftige tijd. 'Wij zeggen altijd: Kijk niet maar achteruit, maar vooruit.' Wim kijkt uit naar de Kerstdagen. 'We maken er gewoon gezellige dagen van, ook al is het door de corona-regels beperkt. Hopelijk een fijne Kerst en jaarwisseling tegemoet. Ik ben blij dat ik weer thuis ben.'

Benieuwd naar de uitzending?

Voorafgaand aan deze update volgde Kruispunt de ziekenhuisverplaatsing van meneer Scheerders van het Maasstad Ziekenhuis naar het UMC Utrecht. 

Kijk hier de uitzending terug