"Hopelijk mag ik ooit een speelfilm gaan maken. Ik hoop dat het er dit jaar in zit voor mij", Regisseur Joosje Duk hoopt in 2022 op haar grote filmdebuut

Met een nieuw jaar voor ons staat er weer een hoop te gebeuren. Acteur Joes Brauers, regisseur Joosje Duk en popster Remme blikken vooruit op wat 2022 hen gaat brengen. Hoe gaan zij dit jaar gebruiken om door te breken? Lees het hieronder.

Gaan deze drie talenten doorbreken in 2022?

Acteur Joes Brauers (22) heeft veel zin in het nieuwe jaar. "Ik ga er met gezond optimisme in", vertelt hij. Brauers speelde als jongetje Kruimeltje in de gelijknamige musical en in de film Oorlogsgeheimen. In 2020 kreeg hij een rol in de speelfilm De Oost, over de militaire missie in Nederlands-Indië, en vorig jaar speelde hij in de Nederlandse Oscar-inzending Do Not Hesitate.

Waarom heeft Brauers zoveel zin in 2022? "Het gaat voor mij een jaar worden waarin ik heel veel andere kanten mag laten zien. Om te beginnen met een musical die ik ga doen: 'Het dagboek van een herdershond'", vertelt hij. Het verhaal gaat over Kapelaan Odekerke van de tv-serie uit de jaren '70. Daarnaast zal hij aan het einde van dit jaar in een nieuwe speelfilm te zien zijn. "Het wordt een jaar waarin ik na het militaire dat ik het afgelopen jaar heb mogen doen, weer hele andere kanten van mijzelf mag laten zien", aldus Brauers.

Regisseur

Iemand die ook graag een nieuwe kant van zichzelf wil laten zien is Joosje Duk (27). Het komende jaar wil ze graag haar eigen speelfilm gaan regisseren waar ze het afgelopen jaar het scenario van schreef. "Dat heb ik toen gedaan onder begeleiding van de Netflix New Voices Contest en die heb ik het afgelopen jaar gewonnen", vertelt Duk. De competitie van Netflix was voor Duk een grote stap in haar carrière.

Met een soort naïviteit dat project in ging en met heel veel vrienden, liefde en weinig geld dat project ging maken

Night

Eerder maakte de 27-jarige regisseuse al verschillende online series en korte films, zoals haar afstudeerfilm Night. "Dat is het eerste project dat ik heb gedaan, dat heeft mijn carrière wel gestart", aldus Duk. "Ook omdat ik toen nog geen idee hoe de toekomst eruit zou zien en daardoor met een soort naïviteit dat project in ging en met heel veel vrienden, liefde en weinig geld dat project ging maken. Ik denk dat ik dat nooit meer ga doen op die manier."

Hopelijk mag ik ooit een speelfilm gaan maken. Ik hoop dat het er dit jaar in zit voor mij

Haar afstudeerfilm was direct een start van haar carrière als regisseur. "Ik heb die film kunnen maken waardoor ik in Nederland met heel veel producenten kennis gemaakt heb. Toen kon ik een pilot maken van een online serie en had ik daarna de behoefte om mijn eerste speelfilm te gaan schrijven", vertelt Duk. De speelfilm die ze graag dit jaar wil maken is al lange tijd een grote droom van haar. "Als beginnend maker maak je altijd eerst korte films en series met in je achterhoofd: hopelijk mag ik ooit een speelfilm gaan maken. Ik hoop dat het er dit jaar in zit voor mij."

Sinds mijn derde release is het grootste radiostation in Tsjechië mijn nummers gaan draaien

Zijn nummers zaten in het Spotify radar-programma in de Verenigde Staten. "Dat is een lijst met muziek van beginnende artiesten die ze supporten", aldus de zanger. "Dat is heel bizar." De afgelopen anderhalf jaar bracht Remme verschillende nummers uit en hij belandde zelfs in de hitlijsten in Tsjechië. "Sinds mijn derde release is het grootste radiostation in Tsjechië mijn nummers gaan draaien." Inmiddels zijn al vier van zijn liedjes in de nationale top 10 terecht gekomen. "Ik was er in april voor interviews en ik werd ontvangen als een of andere beroemdheid. Dat was heel bizar, vooral toen ik in de taxi stapte en mijn eigen nummer op de radio hoorde", aldus de zanger.

EK-voetbal

Een van zijn nummers, 'The moment', zou je kunnen kennen van het EK-voetbal. "Iedere dag was er drie keer een compilatie te zijn met de voetbalmomenten van die dag bij de NOS." Juist dit jaar wil Remme meer connectie gaan maken met het publiek: "Ik hoop dat alles weer opengaat en ik lekker live kan gaan spelen." Er staan al mooie optredens voor hem gepland.

brauers
13 min 44 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar voor sommigen wordt dit hét jaar. Popster Remme, regisseur Joosje Duk en acteur Joes Brauers vertellen hoe zij dit jaar gaan gebruiken om door te breken. Ze schuiven aan en praten ons bij.