Cabaretier Jasper van Kuijk heeft het jubileumseizoen van De slimste mens gewonnen. Hij volgt hiermee acteur Jacob Derwig op. Jasper heeft gewonnen van presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel. 

Het was een bloedstollende finale. Na de ronde 'het collectieve geheugen' zijn het Anniko van Santen en Jasper van Kuijk die de grande finale gaan spelen. Erik van Muiswinkel heeft op dat moment de minste seconden en wordt daarmee derde.  

Hoog Catharijne 
Anniko en Jasper beginnen aan de laatste ronde met twee seconden verschil, het is nek aan nek. Bij de laatste vraag begint Jasper met een achterstand, maar hij mag als eerste antwoord geven op de vraag: ‘wat weet je van Hoog Catharijne?’. Jasper begint en pakt met vier goede antwoorden de winst.  

De slimste mens

Tattoo
Jasper onthult na zijn winst dat hij een tatoeage moet gaan zetten; "Nu moet ik een tatoeage gaan nemen, want mijn motto is: er is geen finale. Ik zei tegen mijn vrouw: "In het meest onwaarschijnlijke geval, moet ik dat maar eens op mijn lijf zetten." Of de tatoeage er komt gaan we zien.