De twaalfde editie van The Passion krijgt een extra vrouwelijke hoofdrol. The Passion belicht voor het eerst het Bijbelse personage Maria Magdalena in het paasverhaal en wil de kijker inspireren met deze krachtige hoofdrol. Deze vrouw, die tegenwoordig wordt erkend als ‘eerste onder de discipelen’, wordt gespeeld door actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij.

Kim-Lian van der Meij: Erg bijzonder dat dit jaar het lang ondergeschikt gemaakte personage Maria Magdalena een rol krijgt. Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven. Maria Magdalena is iemand waarover vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Met de rol van Maria Magdalena hoop ik kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw. Ik herken mijzelf in haar, misschien ervaren de kijkers dat straks ook.”

Wie is Kim-Lian?

Kim-Lian is een waar multitalent. Naast succesvol moeder, presentatrice, actrice, schrijfster en zangeres is deze gedreven en vrolijke persoonlijkheid ook nog eens mede-bedenkster van kinderproject Dierendorpje, bedenkt ze formats (o.a. Stelletje pottenbakkers) en maakt ze eigen servies. Daarnaast spreekt ze ook regelmatig kinderseries- en films in.

Zo speelde ze rollen in tv series (o.a. Kees&Co, Onderweg naar morgen, Dokter Tinus), schrijft ze wekelijks een column voor Flair, speelde ze in musicals (o.a. Shrek de Musical, Legally Blond, Footloose), presenteert ze programma’s voor SBS/Talpa (o.a. Zullen we een spelletje doen, 5 Golden Rings, Verzamelkoorts!) en is ze ook ambassadeur van S.O.S. Kinderdorpen.