Klimaatverandering in Nederland: wat merken we daarvan?

Vanaf donderdag 15 oktober is Code Rood te zien op NPO 3 (21.00 uur). Code Rood vertelt in vier afleveringen het verhaal over de merkbare klimaatcrisis waar we middenin zitten en niet meer aan kunnen ontsnappen.

Code Rood

Terwijl we in recordtempo broeikasgassen de lucht in pompen, verzinnen we in Parijs en Madrid regeltjes om onze geliefde planeet te redden. Maar de catastrofe lijkt inmiddels onafwendbaar. Wetenschappers trekken aan de alarmbel en leggen in Code Rood uit hoe het klimaat op de intensive care terechtkwam en wat de impact is op ons dagelijkse leven.

Hebben we over tien jaar nog wel sneeuw?

De gevolgen van klimaatverandering

Aan de hand van de seizoenen; lente, zomer, herfst en winter worden we meegenomen in het verhaal en krijgen we de gevolgen van de klimaatcrisis op ons dagelijks leven voorgeschoteld. Stadsbewoners voelen de klimaatcrisis extra hard, steden zijn hitte-hell holes geworden, de bodem zakt letterlijk sneller onder onze voeten weg én tropische ziekten rukken op terwijl wij vooral bezig zijn om de eikenprocessierups te weren. En dat is nog maar het begin.. Hebben we over tien jaar nog wel sneeuw? Is Nederland dan niet helemaal overstroomd? 

Vanuit de wetenschap zijn we gewend om op een bepaalde manier te kijken naar klimaatverandering. Code rood observeert de klimaatcrisis, gevoed vanuit wetenschappelijke kennis, met een dosis humor en laat zien wat je in het dagelijks leven merkt van klimaatverandering.

Code Rood, vanaf donderdag 15 oktober om 21.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.