Honderden mensen die op de grond slapen voor de hekken van het aanmeldcentrum in Ter Apel. De beelden op tv hiervan leidden tot schaamte, frustratie en ongeloof. Hoe was dit mogelijk in een land als Nederland? De asielprocedure veranderde deze zomer in een asielcrisis. 

De dagelijkse serie Nederland geeft thuis van KRO-NCRV samen met Kansfonds en Kerk in Actie, laat in 10 afleveringen in september zien hoe Nederlanders hun harten en huizen opstellen voor mensen in nood. Het toont de kracht van onze samenleving, inspireert en draagt zo bij aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. Want morgen kan liever.

Nederland geeft thuis wordt gemaakt in samenwerking met Kerk in Actie en met Kansfonds, het maatschappelijk fonds dat werkt vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op een thuis: een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het gevoel erbij te horen. Daarom helpt Kansfonds de samenleving om thuis te geven, zodat mensen in kwetsbare situaties niet buitengesloten raken.