Lees hier nog meer over de vrouwen van Nieuwe Boeren

Wil je nog meer weten over de vrouwen van het nieuwe programma Nieuwe Boeren? Wij geven je wat meer informatie. 

Claire

Claire (53)

                                                                                                                                                                       

Claire heeft drie grote liefdes. Klussen, koken en haar vriendin die in Nederland woont. En die vriendin ziet ze niet dagelijks, want Claire woont op het Normandische platteland waar ze op dit moment haar eigen huis verbouwt. Dat klussen en koken doet ze als hobby, dus daar gaat de rest een goede aan hebben. 

Ze wil graag haar tuin en groenten duurzaam verbouwen, dus hoopt ze nu wat extra inspiratie en ervaring op te doen. Haar principiële aard kan Claire nogal in de weg zitten, maar dat wordt gecompenseerd door een enorme dosis scherpe humor. 

Nieuwe Boeren Francoise

Francoise (33)

                                                                                                                                                                        

Als het goed is gaat deze horeca-tijger uit Gouda vanaf april aan de politieacademie beginnen en dat is een beroep dat haar op het lijf geschreven staat. Stoer, sterk en een leider met een duidelijke mening. In het dagelijks leven houdt ze van fitness, reizen, shoppen, tekenen, barbecueën en borrelen. Ze heeft een hekel aan opgevers, luie donders  en klagers en steekt dat ook niet onder stoelen of banken. Ze is handig en pakt thuis alle klussen in en om het huis aan. 

Nieuwe Boeren Nathalie

Nathalie (45)

                                                                                                                                                                        

Haar oma was boerin en dat is ook meteen de reden waarom deze beweeg en leefstijl- adviseur aan dit avontuur wil deelnemen. Kan zij wat haar oma kon? Ze heeft in ieder geval de juiste papieren. Dierverzorging, koken, tuinieren en hekken bouwen: ze kan het allemaal.  Ze zegt nergens nee tegen en zet overal de schouders onder. Dat laatste gaat met een topsportmentaliteit gepaard, die niet bij iedereen in de groep goed kan gaan vallen, maar daar heeft ze maling aan. Vanaf het moment dat ze topklasse ging schaatsen, is het boerenleven (met pijn in het hart) een beetje op de achtergrond geraakt. Daarom is dit voor haar een goede kans om weer in aanraking te komen met het zelfvoorzienende oude boerenleven. 

Romy lachend

Romy (23)

                                                                                                                                                                        

Reizen, kamperen, sporten en TikToks maken. Dat zijn de hobby’s en bezigheden van deze vlotte jongedame. Romy is een professionele fladderaar, altijd op zoek naar avontuur en afwisseling.

Een maand boerin zijn lijkt haar geweldig, ze is gedreven, weet van aanpakken en heeft met name affiniteit met dieren verzorgen en een groentetuin verzorgen. Het lijkt haar heerlijk om even los te zijn van social media en lekker beestjes verzorgen en eitjes te bakken voor de groep.  

Nieuwe Boeren Sabine

Sabine (26)

                                                                                                                                                                        

Haar droom is om ooit zelfvoorzienend te leven en dit is de perfecte manier om ervaring en kennis op te doen. Ervaring op een ‘normale’  boerderij heeft ze al. In het Zweedse Ekshärad werkt ze op een paardenboerderij en daar runt ze ook de keuken. Je kan dus alle kanten op met deze stoere chick met grote liefde voor de natuur en dieren. Een kip kaalplukken zal zij niet doen, vanwege haar dierenliefde. Ze vindt het vooral spannend hoe het is om met elf medekandidaten in een huis te wonen. In Zweden woont ze in alle ruimte zonder zoveel mensen om haar heen. 

Nieuwe Boeren Yvonne

Yvonne (58)

                                                                                                                                                                        

Met een moeder die van de boerderij kwam zat de liefde voor het boerenleven er al vroeg in. Zelf is ze opgegroeid in Amsterdam en woont nu in een rijtjeshuis midden in een volgebouwde wijk. Maar ze is altijd een natuurmens geweest en had daarom een tweede huisje aan de rand van Amsterdam met een grote moestuin die ze zelf had verbouwd. 

Nu kan haar droom dan toch eindelijk werkelijkheid worden. En onderschat deze lieve dame niet, want op klus- en bouwgebied staat ze haar mannetje. Het moet wel allemaal in een goede sfeer gebeuren, maar daar zorgt haar empathische inborst en luisterend oor wel voor. Ze kan niet tegen onrecht en zal zeker haar stem laten horen als ze het ergens niet mee eens is. 

Meer groene verhalen lezen?

Wij bundelen voor jou de interessantste tips, artikelen en video's over groen doen. 

Ik ben benieuwd