Lisa Loeb wint De slimste mens

Cabaretier Lisa Loeb heeft het zomerseizoen 2021 van De slimste mens gewonnen. Ze is daarmee de opvolger van zanger van Snollebollekes Rob Kemps. In de finale versloeg Lisa haar medekandidaten schrijver Joost Oomen en PowNed-verslaggever Bram Douwes.

Na de ronde Het Collectieve Geheugen ziet het er nog niet naar uit dat Lisa wint: ze staat op de tweede plek. Joost heeft op dat moment de minste seconden en valt af. “Zo is het leven. Maar ik vond het wel heel leuk allemaal,” zei hij.

Rollen draaien om

Bram gaat als koploper de finale in, met nog 412 seconden, terwijl Lisa aan het begin van de finale nog 342 seconden heeft. Al snel worden de rollen omgedraaid: Lisa blijft goede antwoorden geven en daarmee de seconden van Bram wegspelen.

Nation of Islam

Met de vraag ‘Wat weet je van de Nation of Islam?’ wordt een groot gat geslagen. Het lukt Bram niet meer om dat te dichten. Hij gebruikt zijn laatste seconden sportief: “Mag ik Lisa Loeb van harte feliciteren met het zijn van De slimste mens van 2021?!”

Lisa en Rob met de trofee
Lisa krijgt de trofee overhandigd van oud-winnaar Rob Kemps

Blijf nieuwsgierig

Uit de handen van oud-winnaar Rob Kemps ontvangt Lisa de felbegeerde trofee. In haar overwinningsspeech roept Lisa op om vooral nieuwsgierig te blijven.

De slimste mens app

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je zelf ook De slimste mens spelen? Dat kan via onze vernieuwde app!