De Amerikaanse schrijver Cayce LaCorte vindt het concept 'maagdelijkheid' onzin. Haar dochters krijgen dit met de paplepel ingegoten en zij creëert naar eigen zeggen een feministisch 'leger'. De moeder is viral gegaan met een TikTok filmpje waarin ze uitlegt hoe belachelijk ze 'maagdelijkheid' vindt.

Maagdelijkheid bestaat niet: zo leert moeder aan dochters in TikTok viral

Het concept maagdelijkheid is in veel culturen beladen, zo ook in Amerika, waar het TikTok-filmpje van moeder Cayce LaCorte viral is gegaan. 'Maagdelijkheid' hangt als een grote boze grijze wolk boven jonge vrouwen, waar zij het in ieder geval helemaal niet mee eens bent.

Moeder Cayce vertelt dat ze veel over zich heen krijgt van andere moeders die het niet eens zijn met haar opvoedstijl. "Je 'maagdelijkheid verliezen' is buiten proportie overladen met allerlei opvattingen. De eerste keer wordt vaak gezien als een magische ervaring, terwijl het vaak juist tegenvalt. En de overtuiging bestaat dat je pas echt kunt genieten van het leven als je seks hebt gehad, wat natuurlijk ook niet het geval is", aldus LaCorte. 

Lees ook:

Schrijver Cayce LaCorte gaat viraal op TikTok met het filmpje 'Virginity is a Myth'. Zij voedt haar vijf dochters op met het idee dat maagdelijkheid een patriarchaal gegeven is en niet bestaat. Dat het alleen maar beklemmend is en vrouwen benadeelt. "Alleen maar omdat een willekeurige man zijn penis in je stopt, verandert dat niet je waarde", zegt LaCorte.

seks is altijd 'a big deal'

Volgens haar is seks altijd 'a big deal' en niet alleen de eerste keer. "Die gedachte is gewoon belachelijk."

Andere moeders hebben vaak kritiek. "Ik voed mijn kinderen op en geef ze mee dat ze goede mensen moeten zijn en slimme keuzes moeten maken in het leven. Niet dat ze zich aan allerlei regeltjes moeten houden", aldus Cayce.