Maak jij de mooiste jingle voor de Staat van Stasse?

De jingle, soms zing je hem mee, en soms kun je hem niet uitstaan. Maar hoe dan ook onmisbaar voor ieder radio-programma!

Deze actie is helaas verlopen!

Heb jij er altijd al een jingle willen maken? Zit het maken van een catchy tekst met herkenbare melodie in je bloed? Dan is De Staat van Stasse op zoek naar jou! De Staat organiseert namelijk de Nationale Staat van Stasse Jingle Parade! 

Jingle?

Even kort: Een jingle is een korte herkenningsmelodie van een programma, of station. Vaak uitgevoerd met tekst, en ondersteunende muziek en geluidsfragmenten. Een radioprogramma valt of staat bij deze audiokunstwerkjes en daarom zijn we dus op zoek naar nieuw materiaal!

Laat je inspireren

Na een eerste oproep stroomden de aanmeldingen binnen. Van jingles gemaakt door de beste amateur-dj's van Nederland tot luisteraar Toon die blowend vanuit zijn badkuip zijn eerste jingle opnam. 

Allemaal zijn het kanshebbers voor die Nationale Staat van Stasse Jingle Award! Laat je inspireren door deze creaties! Wees niet bang om van de gebaande paden te gaan! Alles mag. 

Luister hier de reeds ingestuurde jingles!

Stuur jouw jingle in

Dus maak jij jingles of wil je debuteren als jingle-editor? Stuur jouw geluidsfragment dan snel naar destaatvanstasse@kro-ncrv.nl

Zorg dat jouw jingle voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De jingle duurt maximaal 20 seconden
  • Lever de jingle aan in het juiste formaat: wav. mp2. mp3. 
  • De jingle past - volgens jou - bij het gevoel van De Staat van Stasse
  • Door het horen van de jingle weten luisteraars dat ze luisteren naar De Staat van Stasse op NPO Radio 2
  • Een experimentele vorm of toon wordt extra gewaardeerd!
  • Je kunt jouw jingle insturen t/m 6 juli 2020
     

De uitreiking

Op donderdag 9 juli 2020 reiken we voor het eerst in de geschiedenis de Nationale Staat van Stasse Jingle Award uit! Win je deze prijs, dan wordt jouw jingle 1 jaar lang gebruikt tijdens De Staat van Stasse op NPO Radio 2, de grootste zender van Nederland!