Taarten, gebakjes en puddingbroodjes. Allemaal niets zonder banketbakkersroom. Lees hier wat dit gele goedje is, hoe je het maakt en 5 heerlijke recepten!

Banketbakkersroom wordt tegenwoordig ook verkocht in pakjes en zakjes. De pakjes en zakjes suggereren jou veel tijd te besparen in de keuken. Maar is dit ook zo? Keuringsdienst van waarde duikt in de wereld van de banketbakkersroom en komt erachter dat er meerdere wegen naar banketbakkersroom leiden. 

Benieuwd naar de aflevering? Deze is donderdag 14 oktober te bekijken bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO3.  

Zelf crème pâtissière maken? 

Wil je zelf banketbakkersroom maken? Het is super eenvoudig en veel smakelijker dan uit een zakje. Voor 450 gram banketbakkersroom heb je nodig: 
- 65 gram suiker 
- 1 vanillestokje
- 3 eidooiers 
- 35 gram bloem 
- 350 ml melk 

  1. Meng de suiker en eidooiers in een kom door elkaar. Schraap de vanillestok uit en voeg het merg en de vanillestok ook toe in de kom. Voeg daarna de bloem toe en roer tot die helemaal is opgenomen. 

  1. Verhit de melk in een pannetje. Als deze begint te koken draai je het vuur uit. Vervolgens voeg je een beetje melk toe aan het eimengsel en roer je door tot de melk is opgenomen. Voeg daarna de rest van de melk in delen toe. Roer tot het mengsel egaal is. 

  1. Giet daarna het mengsel terug in de pan en zet het vuur aan. Brengt het al roerend aan de kook. Als de room de dikte van dikke vla heeft is het goed. 

  1. Giet op het eind de room in een schone schaal. De schaal dek je af met folie. Druk deze folie aan op de room. Laat dit afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast om het volledig af te laten koelen.  

5 heerlijke banketbakkers(d)room recepten

BinnensteBuiten heeft een aantal heerlijke recepten met banketbakkersroom. Zin in appelslof, aardbeienschelp, eclair, tompouce of een regenboogtaart? Lees dan hier alle recepten en ga aan de slag als een echte pattisier. 

Appelslof

Tijdens de herfst is een appeltaart iets wat zeker in de smaak valt. Maar zin in een iets andere vorm dan de standaard appeltaart? Dan is deze appelslof misschien wel iets.  

Aardbeienschelp

Zin in een zoetig dessert? Dan is deze aardbeienschelp zeker de moeite waard. In slechts 30 minuten kan jij dit baksel op tafel hebben staan. 

Eclairs

De eclair op klassiek Franse wijze is nog altijd razend populair. En heerlijk voor bij de koffie!

Tompouce

Geïnspireerd geraakt door de eclair, maar toch meer zin in een Nederlands recept? Chef-kok Ramon van BinnensteBuiten ging aan de slag met de Nederlandse tompouce. Hij geeft er natuurlijk wel zijn eigen draai aan. Bekijk hier zijn oranje tompouce met abrikozenjam?  

Regenboogtaart

Wil je nou heel erg uitpakken? Dan is deze feestelijke regenboogtaart echt iets voor jou. Neem wel meer dan een uur de tijd, want het is een behoorlijke klus. Maar wel een heel lekkere klus!