Angelique Houtveen

Angelique Houtveen is radio-presentatrice bij 3FM. Ze draait waar ze echt van houdt, speelt spelletjes met luisteraars en laat je kiezen wat ze moet draaien. Ook heeft ze haar eigen Youtube- en podcastserie Zentijd waarin ze helpt om balans te vinden en te behouden.

In 2017 zat Angelique voor 3FM Serious Request samen met Domien en Sander in het Glazen Huis in Apeldoorn. Ze is regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door om over muziek te praten.

De in Utrecht geboren Angelique komt op jonge leeftijd in aanraking met My First Sony. Ze neemt muziek op van de radio en zet die dan snel op stop als de DJ aan het woord komt, zodat ze zelf de plaat kan afkondigen. De overstap naar de echte microfoon duurde even, met een tussenstop als DJ in clubs. Op 1 januari 2011 wordt Angelique toegelaten op de BNN University. Als ze in 2013 van Giel Bielen de Marconi Award voor 'Aanstormend Talent' krijgt, weet ze dat ze verder moet gaan met radio maken. De Volkskrant noemt haar dan ook een van de radiotalenten van 2014.

Door haar grote liefde voor radio en muziek kreeg ze al snel een eigen nachtprogramma op Radio 6 Soul & Jazz. Na haar Marconi winst werd dat een dagelijkse show tijdens de lunch. Toen de zender werd opgeheven, presenteerde ze een jaar lang op NPO FunX. Angelique besloot daar te stoppen om meer met haar eigen projecten aan de slag te gaan, maar wilde wel radio blijven maken. Dat resulteerde in een van de vaste DJ’s van 3FM.

Artikelen van Angelique Houtveen

Gemaakte programma's