Edson da Graça

Sinds 2019 is Edson de Graça het gezicht van Willem Wever samen met Tim Senders.

De lange Amsterdammer van Kaapverdische afkomst, een klein eiland aan de westkust van Afrika, gaat als een trein. Sinds dat hij binnen is gehaald door MTV als het gezicht van het, van oorsprong Amerikaanse, televisieprogramma Ridiculousness is de rest van Nederland ook nieuwsgierig naar dit aanstormend talent. Sinds 2019 is Edson het gezicht van Willem Wever.

Hij heeft hits gemaakt voor onder andere Ali B, Lange Frans en Baas B en had een eigen talkshow, No Spang 2.0, voor het frisdrankmerk Fernandes. In 2017 hostte hij het evenement I Love Urban in een uitverkocht Ahoy met ruim 15.000 bezoekers. 

Als stand-up comedian blaast hij het publiek omver met zijn (geïmproviseerde) stand-up en zijn ad-rem oneliners. Zijn hoogtepunt in zijn carrière is het maken en spelen van zijn avondvullende show Wakker, waarmee hij vanaf september 2018 in uitverkochte zalen staat.

Zelf keek Edson van jongs af aan al naar Willem Wever, toen gepresenteerd door Jochem van Gelder. Hij vindt het dan ook geweldig om nu zelf het programma te presenteren.

“Het is als een droom om onderdeel te mogen zijn van een club die prachtige programma’s maakt zoals de Slimste Mens, The Passion en Keuringsdienst van Waarde! Mijn motto is “laten we lief zijn voor elkaar” en KRO-NCRV gaat voor “iets minder mij en iets meer wij.” Ik denk dat ik daarom perfect pas bij de KRO-NCRV.”