Margriet van der Linden

Van 2018 tot 2022 presenteerde Margriet van der Linden M, een dagelijks praatprogramma van KRO-NCRV. Daarin besprak zij met haar gasten het nieuws van de dag.

Na haar studie Journalistiek werkt Margriet onder andere als redacteur bij het Nieuw Israëlietisch Weekblad, De ronde van Witteman en RTL Nieuws, en als presentator bij 5 in het Land van RTL 5. Ze verzorgt nieuwsrubrieken voor onder andere de actualiteitenrubriek Twee Vandaag van de TROS en de nieuwsrubrieken van SBS6 en Net5 freelance correspondent in de Verenigde Staten, met als standplaats New York. Na die tijd is ze verantwoordelijk voor de freelance presentaties bij de lokale omroepen AT5 en RTV Noord-Holland. Van 2002 tot 2007 is Margriet voor de eerste keer hoofdredactrice en wel van het vrouwenblad Blvd. Daarnaast was ze van 2005 tot 2008 presentatrice bij BNR Nieuwsradio en trad ze op als interviewer ('spraakmaker') bij de televisiezender Het Gesprek.

In 2008 volgt ze Cisca Dresselhuys op als hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij. Ze schrijft columns in dagblad De Pers en de zomer van 2009 presenteert ze op de zondagavonden een zesdelige interviewserie van het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO.

In 2014 doet ze mee aan De Slimste Mens, waarin ze de finale haalt en een jaar later is ze de mol in het succesvolle programma Wie is de Mol?. In dat jaar brengt Uitgeverij Querido haar autobiografische debuutroman ‘De liefde niet’ uit, dat handelt over haar strijd met haar christelijke achtergrond en seksuele geaardheid. In 2016 en 2017 presenteert Margriet de taalquiz De Tafel van Taal en Moltalk bij de AVROTROS.