Margriet Vroomans

Margriet Vroomans presenteert van maandag tot en met vrijdag op Radio 4 het KRO-programma ‘De Ochtend van 4’.

Margriet begon haar journalistieke loopbaan eind jaren ´70 bij de Haagsche Courant. In 1987 stapte ze over naar de radio, werkte als redacteur/presentator bij Radio Oost, de Wereldomroep en Radio West. Na de radio kwam de overstap naar de televisie: ze presenteerde vijf jaar het RTL-nieuws en werd in 1999 één van de drie presentatoren van de actualiteitenrubriek Nova.

Na haar vertrek bij Nova werkte ze ondermeer voor BNR Nieuwsradio en presenteerde ze herdenkingsprogramma’s op televisie voor NOS Actueel en een wekelijks nieuwsprogramma op BVN, de televisiezender van de Wereldomroep. Sinds 2005 presenteert ze elke zaterdag het politieke praatprogramma TROS-Kamerbreed op Radio 1 en, op invalbasis, het tv-actualiteitenprogramma Eén Vandaag. Voor Den Haag TV maakte ze in 2010 een tv-serie over de achterstandswijken daar: ‘Den Haag Frontaal, nieuws uit de krachtwijken’.

Margriet Vroomans presenteert KRO’s Ochtend van 4 van dinsdag tot en met vrijdag, op maandag wordt het programma gepresenteerd door Mieke van der Weij. 

Gemaakte programma's