Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een talentvol presentatrice, actrice en zangeres. Voor KRO-NCRV maakte ze onder andere de programma’s Het Voedselgevecht, Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Marlijn: de dolende dertiger en Petticoat.

Marlijn Weerdenburg is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en aan de opleiding muziektheater van het Brabants Conservatorium. Sinds 2016 presenteert ze diverse televisieprogramma’s bij KRO-NCRV en samen met André van Duin het culinaire programma De Nieuwe Lekkerbek (Omroep MAX).

Naast presenteren is Marlijn ook actrice en zangeres. Zo was ze onder andere te zien in de televisieseries Petticoat en als Danni in de gelijknamige serie Danni Lowinski en zong ze in het RTL programma It Takes Two. In het theater speelde ze onder andere in de succesvolle theaterproductie Soldaat van Oranje.In 2019 gaat Marlijn het theater in met haar eerste solo voorstelling Marlijn Zingt, de regie is in handen van Paul de Munnik.

Vanaf 7 januari presenteert Marlijn de zesdelige serie Net ff anders, over jongeren met een lichte verstandelijke beperking. 

Artikelen van Marlijn Weerdenburg

Gemaakte programma's