Mr. John Reid

Mr. John Reid presenteert sinds 2016 het tv-programma De rijdende rechter. De conflicten in het programma gaan vaak over hoog opgelopen burenruzies, familievetes, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens of conflicten over het recht van overpad.

De rijdende rechter is een serieus programma waar Mr. John Reid subtiel humor aan toevoegt. Dat mensen een beeld krijgen bij de afwegingen die een rechter maakt noemt hij ‘van onschatbare waarde’. Sinds 25 jaar is Mr. Reid medebedenker van de cartoonreeks Fokke & Sukke. Wat niet veel mensen weten is dat hij af en toe een deuntje zingt in zijn favoriete café.

Mr. Reid groeide op in Utrecht. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie civiel recht en rechtsfilosofie. Sinds 2001 is hij rechter te Alkmaar. Voor hij in 2015 kantonrechter werd, was hij onder meer bestuursrechter en senior rechter in de handelskamer, gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Als opleidingscoördinator leidde hij daar de nieuwe civiele rechters van de Rechtbank Noord-Holland op. In 2016 werd hij 'de rijdende rechter' in het gelijknamige tv-programma van KRO-NCRV.
 

Gemaakte programma's