Ruud de Wild

Sinds januari 2017 presenteert hij zijn dagelijkse middagshow op NPO Radio 2, De Wild in de Middag. Ook maakt Ruud de succesvolle podcast 30 minuten Rauw.
 

Ruud werd geboren in Hilversum. Zijn passie voor muziek brengt hem al op jonge leeftijd bij de radio. Assistent bij de AVRO is voor hem het opstapje naar een mooie carriere als DJ op de Nederlandse radio. Zijn eerste eigen programma’s Wild in the weekend en The Jungle voor het commerciele station Hitradio worden vrijwel direct een succes.

Het blijft niet enkel bij radio en Ruud de Wild vindt ook zijn weg naar televisie, bij TMF en later BNN. Maar radio blijft Ruuds grote liefde en hij maakt de overstap naar 3FM en later Q-Music en Radio 538. Sinds januari 2017 presenteert hij zijn dagelijkse middagshow op NPO Radio 2, De Wild in de Middag.

Naast zijn werkzaamheden voor radio en televisie is Ruud ook kunstenaar. Hij is vooral bekend van zijn schilderijen, waarin hij bekende songteksten verwerkt. In 2017 had hij zijn eigen tentoonstelling Trigger in Museum Hilversum.

“Bij KRO-NCRV kreeg ik de kans om mezelf opnieuw uit te vinden. Ik wilde alleen terug op radio als ik vernieuwend kon zijn. Ik wil radio maken die je bijpraat, je vermaakt en die je wilt luisteren. Waarvoor je nog even in de auto blijft zitten als je bent aangekomen op de plek van je bestemming.”