Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is sinds september 2009 als presentator aan KRO-NCRV verbonden. Zij heeft programma’s gepresenteerd zoals De Rekenkamer, Puberruil Zapp, XXL, Ouders hebben geen seks, PS Radio, Keuringsdienst van waarde en Ouders uit de kast.

Sofie studeerde Amerikanistiek in Groningen en werkte in het kader van haar studie in 2004 voor RTL 4 bij Max Westerman in New York. Haar afstudeerscriptie over radioprogramma’s in de Verenigde Staten werd genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award. Tijdens haar studie wint Sofie ook het bekende cabaretfestival Cameretten in Rotterdam waar ze optreedt als cabaretière. Eind 2008 sleept ze de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren binnen.

'Mijn hoogtepunt was voor mij persoonlijk mijn monoloog op het Depressiegala. Open zijn over mijn ervaring met depressie heeft voor mij heel veel gedaan. Niet alleen het gevoel van opluchting bij mezelf was groot maar ook de reacties van anderen waren zo liefdevol en herkenbaar. Dat een bijdrage op tv zoveel impact heeft op mensen vind ik echt de kracht van KRO-NCRV. Mensen op die manier verbinden, door het vertellen van verhalen is waar we voor staan. Dat ik dat op die avond zelf heb ervaren was voor mij heel bijzonder en zorgt ervoor dat ik als maker nog meer voel bij de mensen die in spreek voor de programma's die we maken.'