Teun van de Keuken

Teun is journalist, columnist, presentator en programmamaker. Hij is het gezicht van het KRO-NCRV programma Pointer (voorheen De Monitor), dat op basis van tips van kijkers en klokkenluiders misstanden in Nederland aan de kaak stelt. Daarnaast is hij een van de presentatoren van Keuringsdienst van Waarde, een programma dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel.

Teun groeide op in Amsterdam, waar hij geschiedenis studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn journalistieke loopbaan begon bij de radio (o.a. OBA Live, MaDiWoDo en Teun Vuur Gijs). In september 2015 verscheen zijn eerste boek Puur en Eerlijk, over ons streven het goede te doen en ons falen dat in de praktijk tot stand te brengen. En waarom we daar niet zo zwaar aan moet en tillen.

Teun schrijft een wekelijkse column voor de Volkskrant. Eerder schreef hij columns voor het Parool. Eerder maakte hij de De Slag om de Klerewereld (VPRO): een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie. Zijn nieuwste boek verscheen in oktober 2018: De Supermarktsurvivalgids. Als een ware reisleider loodst Teun je door de jungle die de supermarkt is en geeft hij praktische tips om je niet te laten bedonderen.