Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is het gezicht van het KRO-NCRV programma Pointer, dat op basis van tips van kijkers en klokkenluiders misstanden in Nederland aan de kaak stelt. Daarnaast is hij één van de presentatoren van Keuringsdienst van Waarde, een programma dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel.

Teun is journalist, columnist, presentator, programmamaker, podcastmaker en schrijver. Hij schrijft een wekelijkse column voor de Volkskrant. Eerder schreef hij columns voor het Parool. Teun is samen met Gijs Groenteman elke week te horen in de podcast 'Teun en Gijs vertellen alles'. Ook is hij drie keer per week te horen in podcast 'Etenstijd!' met Yvette van Boven. 

Teun schreef meerder boeken. In september 2015 verscheen zijn eerste boek 'Puur en Eerlijk', over ons streven het goede te doen en ons falen dat in de praktijk tot stand te brengen. In oktober 2018 verscheen zijn boek 'De Supermarktsurvivalgids'. Als een ware reisleider loodst Teun je door de jungle die de supermarkt is en geeft hij praktische tips om je niet te laten bedonderen. In 2022 verscheen zijn boek 'Dit is geen dieetboek', over verschillende diëten die hij heeft uitgeprobeerd.

Teun groeide op in Amsterdam, waar hij geschiedenis studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakte de documentaire de De Slag om de Klerewereld (VPRO): een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie. In 2021 presenteerde Teun voor KRO-NCRV het programma De vuilnisman, waarin hij onderzoekt wat er met ons vuilnis gebeurt. 

Gemaakte programma's