Thijs Maalderink

Je hoort Thijs Maalderink elke maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur als side-kick van Ruud de Wild op NPO Radio 2.

Eerder presenteerde hij op NPO Radio 1 De Wereld van BNN en Druktemakers en was hij inval-columnist bij de Nieuws BV. Voor NPO Radio 2 bedacht en presenteerde hij het weekendprogramma De EHBO-show: Eerste Hulp Bij Opstaan.

Zijn radiocarrière begon bij zijn ouders in Soest, waar hij als kind al de hele familie interviewde en stiekem opnam. Nadat een oom daarover had geklaagd, moest Thijs van zijn vader een briefje ophangen. Dat werd zijn eerste bordje “on air”.

Thijs rondde een studie Biomedische Technologie af aan de Universiteit Twente en had een korte onderzoeks- en onderwijscarrière. Daarnaast presenteerde hij bij lokale radiozenders en onder andere bij de talentenzender van Rob Stenders, waarna hij bij de landelijke radio kwam.

Thijs heeft een aantal eigenaardigheden. Zo is hij verslaafd aan klussen en is daarom continu op zoek naar een nieuwe klus in huis. Verder heeft hij een compleet gesorteerde cassettebandjes-verzameling.

Artikelen van Thijs Maalderink