Iedere week kijkt Margriet als echte Wie is de Mol?-kenner terug op de uitzending van het spelprogramma. Zelf was ze de Mol in 2015 en ze presenteerde een tijdje Moltalk. Wat is er verdacht en wie moeten we in de gaten houden?  

(LET OP: dit artikel bevat spoilers!)

Margriet over Kim-Lian: "Zit zij nu aan die fles te lurken?"

Bij de eerste opdracht van aflevering twee zaten al genoeg opmerkelijke acties. Allereerst Kim-Lian, die dronk van een fles met daarin een rood-chemisch drankje. "Wat doet zij nou? Zit zij nu aan die fles te lurken? Je drinkt van iets wat je niet zou mogen en kunnen kennen, of wel? En dan nog eens, er gaat dus iets uit de fles in plaats van erin", analyseert  Margriet. Gaat op deze manier de opdracht sowieso mislukken?

Beslissing

Een andere kandidaat die Margriet opvalt  is  Sahil. Tijdens de opdracht waarbij foto's gereconstrueerd moesten worden, draaide Sahil het muziekinstrument om, waardoor de foto niet meer klopte. "Daarvan zou je kunnen denken: hij is degene die bij de foto-opdracht met de reconstructies de beslissing nam", aldus Margriet. Maar er is iemand anders waarop we moeten letten volgens haar: "Degene die opdracht gaf om het instrument om te draaien, was onze graaier van dobbelstenen Op1. Dat was Welmoed."

 

Ze is de hele tijd een fractie eerder

Welmoed is volgens Margriet iemand die je in de gaten moet houden. "Bij Welmoed zit een soort overijverigheid  in, ze staat meteen altijd met haar boekje klaar. Ze is de hele tijd een fractie eerder en ze zoekt dan ook de hele tijd met haar ogen naar wat de groep doet." Gedrag dat ook opvallend is volgens de oud-Mol.

Lees ook:

Niet opvallend genoeg

Natuurlijk zijn er ook altijd een paar kandidaten die sowieso niet de Mol zijn, zoals cabaretier Thomas van Luyn. "Dat je alle ballonnen in het oefenrondje kapotprikt, is gewoon een beetje klunzig", aldus Margriet.

 

Arno is gewoon klunzig en niet de Mol

Maar ook stylist Arno Kantelberg is het niet, volgens Margriet. "Hij houdt niet van kamperen en vieze dingen, daar moet hij niet aan denken. Maar hij zat dus met twee handen in de honing. Daarvan zou je kunnen denken: dat is best wel raar Arno dat je dat doet, want je houdt helemaal niet van dat soort zaken dus dat vermijd jij. Dat is ook wel verdacht, maar daarna werd het zó klunzig dat ik dacht: nee, Arno is gewoon klunzig en niet de Mol."

Hoofdverdachte

Iedere week kiest Margriet haar hoofdverdachte. Deze week blijft het bij een bekende tactiek: "Ik ken het spel, dus ik ga nog spreiden." Ze verdenkt dan ook de volgende kandidaten: "Ik pak Welmoed er nog bij, vanwege het boekje, en Kim-Lian, omdat ze zo aan die fles zat te lurken. Dat is zo raar, dat wil echt niemand."

Meer Mollen met M? Houd de instagrampagina van Margriet van der Linden in de gaten voor meer updates.

 

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!