‘Mensen moeten veel kleiner denken, om meer naar elkaar om te kijken’

Ramon Brugman mag dit jaar meespelen als discipel in The Passion. Een grote eer voor de chef-kok met de baard, die we kennen van BinnensteBuiten en Gijs 2.0. Wat heeft hij zelf met het Paasverhaal? En met het thema #ikbenervoorjou?

“The Passion is een van de grootste live events van Nederland. Ik kijk er elk jaar naar en vind het erg leuk dat mijn kinderen er graag naar kijken. Het is zo’n spektakel, zó groots… Ik vind het heel bijzonder dat ik daar een klein onderdeeltje van mag zijn,” vertelt Ramon.

Goede leidraad

De tv-kok is zelf niet gelovig is, maar toch staan er volgens hem wel relevante verhalen in de Bijbel. “De verhalen die in de Bijbel staan geschreven zie ik als leidraad om goed te leven. Ik geloof de verhalen niet zozeer letterlijk. Maar ik geloof dus wel in goed leven. En alles wat daarbij hoort wordt beschreven in de Bijbel.”

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

Ramon en Sharon The Passion
Ramon met collega tv-kok én discipel Sharon de Miranda
Ramon als discipel bij The Passion
Ramon als discipel bij The Passion

Thema #ikbenervoorjou

Ook het thema van dit jaar, #ikbenervoorjou, spreekt Ramon erg aan. “Ik ben er bijna van overtuigd dat ik daarom gekozen ben om mee te doen! Er voor een ander zijn, dat gebeurt tegenwoordig veel te weinig. Het hoeft echt niet groots. Mensen moeten juist veel kleiner denken om naar elkaar om te kijken. Doe even een berichtje naar iemand, kook eens voor iemand die dat nodig heeft… Als iedereen dat doet, dan wordt het al snel mooier.”

Het is dan ook erg belangrijk om er voor anderen te zijn, vindt Ramon. “Iedereen leeft een beetje op zichzelf de laatste tijd. We mogen wel wat meer naar elkaar omkijken. En nogmaals: het zit hem niet in de grote dingen. Hou het klein en doe het gewoon. Als je een goed boek hebt gelezen: stop hem in een envelop en stuur het op naar een goede vriend. Dan kan die vriend het boek ook lezen. Door die kleine dingen worden mensen toch wat gelukkiger. En vrienden zijn zo belangrijk. Je hebt er maar een paar, dus koester ze!”

Tegen wie zeg jij 'ik ben er voor jou'?

In deze tijd is er meer dan ooit behoefte aan warmte, verbinding en hoop. Als jij deze behoefte ook voelt, vertel ons dan voor wie jij er in 2021 bent en waarom.

Bericht achterlaten