Zit je net lekker in de flow, staat er een kind naast je dat aandacht nodig heeft of word je afgeleid door een trillende telefoon. Kortom: heel veel afleiding! 

Met deze drie tips raak je minder snel afgeleid thuis:

Verminder prikkels

Ruim je bureau op, zet je digitale apparaten op niet storen en schakel de radio met afleidende gesprekken uit. Je raakt minder snel afgeleid als er minder prikkels in je omgeving zijn. Dit is een eerste stap richting een goede concentratie. 

Lees hier hoe je digitale prikkels inperkt

Maak het overzichtelijk in je hoofd 

Om je goed te kunnen concentreren is het belangrijk dat je hoofd niet alle kanten op gaat. Zorg ervoor dat het geen chaotische boel wordt. Doe dit door bijvoorbeeld door op te schrijven wat je moet doen. Zo durft je hoofd de gedachte los te laten. Meditatie kan er ook bij helpen. Je creëert direct en op een simpele manier rust in je hoofd. 

Lees hier drie tips voor mediteren

Stel een duidelijk doel

Ken je dat als je een deadline hebt, je eerst heel erg uitstelt en als de tijd dan begint te dringen je een super goede concentratie hebt? Dit kun je ook toepassen zonder gestrest te zijn! Zet bijvoorbeeld een timer voor een bepaalde taak die je aan het doen bent of stel voor jezelf een deadline dat één specifieke taak bijvoorbeeld aan het einde van de dag af moét zijn. 

Vond je dit interessant?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen om je te inspireren.