Musicalacteur wordt zorgbuddy

Je staat elke dag op de planken te stralen in de spotlights en dan stopt je werk plots door de coronacrisis. Dat overkwam de tweeëndertigjarige zanger David. In plaats van gasten vermaken met de musical ‘Haal het doek maar op’, gaat het doek naar beneden. David komt thuis te zitten.

Maar dat thuiszitten is niets voor David. Hij ging op zoek naar werk waarbij hij echt iets kon doen voor coronapatiënten en de mensen in de zorg. “Ik zag de oproep van het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar ze buddy’s vroegen”. Nu geeft hij, samen met zijn buddygroep, verlichting aan het personeel van de intensive care.

Ik wil wat doen, samen het virus verslaan en dan weer het theater in!

Buddy's
David in de musical 'Haal het doek maar op'
Zorgbuddy
David met collega in zijn nieuwe werkkleding

Voor David een totaal nieuwe wereld. “Het is heftig, de mensen zijn heel erg ziek. Maar het is precies wat ik wil; hier kan ik echt wat betekenen. Ik ben blij dat ik tijdelijk het roer heb omgegooid.” De komende tijd helpen David en zijn collega’s het IC-personeel onder meer bij het aan- en uittrekken van de beschermende kleding. Hun werk wordt gewaardeerd, want het zorgpersoneel zit er behoorlijk doorheen.

Benieuwd naar zijn hele verhaal?

Kijk naar Kruispunt op maandag 30 november om 22.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2