Groene duizendpoot Anne Wieggers is vanaf komende donderdag de nieuwe vaste tuinexpert van het programma BinnensteBuiten op NPO 2. Anne (32 jaar) is hoofdredacteur van een tuinmagazine en auteur van een boek over duurzaam tuinieren. Als kind zat ze al met haar vingers in de aarde te wroeten en werd ze al snel gegrepen door alles wat groeit en bloeit.

Met haar enthousiasme gaat Anne de kijkers van BinnensteBuiten laten zien hoe je van je tuin of balkon een voor de natuur waardevolle plek kan maken: “Mijn grote passie is om andere mensen te inspireren duurzaam aan de slag te gaan in de tuin. Daarom ben ik steeds meer gaan schrijven over tuinieren en de tv-items voor BinnensteBuiten voelen dan ook als een logische volgende stap. Ik hoop zo nog meer mensen enthousiast te maken voor tuinieren!” Met BinnensteBuiten op tv, online, podcasts en een festival inspireert KRO-NCRV haar kijkers om duurzaam te leven, te genieten en de natuur te ontdekken.

Mijn grote passie is om andere mensen te inspireren duurzaam aan de slag te gaan in de tuin.

Anne Wieggers

Een goede tuin begint met liefdevolle aandacht voor een gezonde, duurzame bodem, daarvan is Anne overtuigd. Want dankzij deze basis kan je het hele jaar genieten van bloeiers. En is het een walhalla voor bijen, hommels en andere insecten. Anne geeft in de lente en in het najaar tips in de tv-uitzendingen van BinnensteBuiten. Zo kunnen kijkers samen met Anne zaaien voor een stads-of moestuin, een wormenhotel maken of zorgen voor een goede en duurzame waterhuishouding in de tuin.

Anne is hiermee de twaalfde expert van BinnensteBuiten. De overige experts dit seizoen zijn Alain Caron (culinair expert), Camilla Dreef (vogelaar), Lendl Mijnheimer (sommelier), Leon Mazairac (chef-kok), Marieke Schattelijn (boswachter), Martin Stuger (tuinspecialist), Nadia Zerouali (culinair schrijver), Ramon Brugman (chef-kok), Sharon de Miranda (chef-kok), Theo-Bert Pot (interieurontwerper) en Valentijn Carbo (architectuurhistoricus).

BinnensteBuiten, donderdag 22 april om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2