Nieuwe podcasts die het luisteren waard zijn!

Steeds meer luisteraars ontdekken de podcast. Ze laten je even ontsnappen uit de dagelijkse realiteit, vertellen inspirerende verhalen die je inzicht bieden in een andere wereld of gewoon puur voor de ontspanning. 

KRO-NCRV heeft een aantal nieuwe podcasts in petto:

AL SNIJDERS
A.L. Snijders
Iedere zondag om 8.45 uur leest A.L. Snijders zijn Zeer Korte Verhaal voor op NPO Radio 4.

Een lang verhaal van A.L. Snijders 

Peter Müller, alias A.L. Snijders, leest al tien jaar wekelijks een Zeer Kort Verhaal voor in het programma De Ochtend van 4. Die verhalen zijn kleine pareltjes, maar het gesprekje dat eraan voorafgaat maakt nieuwsgierig naar het kleurrijke leven van de schrijver. Eindelijk vertelt Snijders een lang verhaal. Hoe vaak is hij eigenlijk getrouwd? Hoeveel dieren heeft die man wel niet? En wat deed Snijders vroeger precies op de Amsterdamse wallen…?

Luister hier de teaser

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

A.L. Snijders, vanaf donderdag 22 oktober op NPO Radio 4. 

Op zoek naar een positief toekomstbeeld in 'Ronnie' 

In wat voor wereld komt een kind dat nu geboren wordt terecht? Die vraag staat centraal in de nieuwe podcast ‘Ronnie’. Ruben en Marijke zijn dolgelukkig met de komst van hun zoon die ze tijdens de zwangerschap Ronnie noemen. Maar al gauw kantelt hun blijdschap naar zorgen. Hoe zit dat met ophopend afval en wat gaan zijn luiers daaraan bijdragen? Hoe drastisch verandert het klimaat tijdens het leven van Ronnie? In vijf afleveringen gaat Ruben op zoek naar een positief toekomstbeeld voor als Ronnie geboren is.

Luister hier naar de trailer!

Ronnie, vanaf maandag 26 oktober op NPO Radio 1. 

daan, stijn en jasper van de zelfhulpboekenclub
Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demollin duiken nog dieper in de wereld van zelfhulpboeken 

Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd: ‘The subtle art of not giving a f*ck’, ‘The Game’, ‘Denk groot, wordt rijk’, etc. 'De zelfhulpboekenclub' van Stijn van Vliet en Jasper Demollin komt daarom met een tweede serie om jou verder te helpen met je existentiële vragen. Elke aflevering recenseren ze een ander boek en zoeken daar een gast bij met een bijzonder perspectief. Dit seizoen onder anderen comedian Kasper van der Laan, presentatrice Emma Wortelboer en een special met Jan Geurtz. Vanuit persoonlijke ervaring geven ze hun mening en reflecteren ze op hun eigen zoektocht. Al lezend en pratend zoeken ze naar de krenten in de zelfhulppap, maar ook naar de nonsens. Handig voor de luisteraar die niet zo graag leest, maar wel ook worstelt met de zin van het leven.

Luister hier het eerste seizoen!

De zelfhulpboekenclub, vanaf dinsdag 27 oktober op 3FM.

Missie Voelspriet
Tim
Elke dag ziet Tim Hogenbosch, beter bekend als boswachter Tim, geheimzinnige insecten in tuinen en bossen.

Missie Voelspriet 

In de nieuwe podcast van Beestenbrigade onderzoeken boswachter Tim en Emmely Voelspriet (Emmely de Wilt) met grote nieuwsgierigheid nieuwe insecten uit de Nederlandse natuur. In vijf afleveringen interviewt Emmely Voelspriet nieuwe mysterieuze beestjes voor haar In-Sec-Ty-Clo-Pe-Die. Hierbij maakt ze kennis met Marcus de buxusrups (Stefano Keizers), Bennie de Zuidelijke boomsprinkhaan (Jasper Demollin), Jaco de reuzenhooiwagen (Edson Da Graça), Bill de bladpootwants en Regina de regenbooggoudwesp (Stephanie Louwrier).

Met de speciaal ontwikkelde Augmented Reality (AR) game in de Zappelin app kunnen kinderen zelf ook in de rol kruipen van Emmely Voelspriet en de insecten uit de podcast levensgroot in hun eigen huis projecteren. Door deze interactieve ervaring komen kinderen nog meer te weten over de buitengewone insecten uit Missie Voelspriet.

Luister hier de eerste aflevering

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Missie Voelspriet, vanaf woensdag 28 oktober op Zappelin. 

Ezelsoren
Stefan Stasse
Stefan Stasse zoekt met kinderen het antwoord op hun grote vragen.

Ezelsoren 

Vanaf 29 oktober gaat ezel Huug, beter bekend als Stefan Stasse, in de nieuwe podcast ‘Ezelsoren’ op zoek naar antwoord op grote vragen van kleine kinderen. Huug is een grappige en wijze ezel. Samen met zijn nieuwe vriend Albert de sprinkhaan, die met grote verwondering naar de wereld kijkt, zoekt hij het antwoord op filosofische vragen van kinderen van 2 tot 4 jaar. Tijdens deze zoektocht maken ze spelenderwijs kennis met historische figuren als Freud en Vincent van Gogh.

Luister hier naar de trailer

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Ezelsoren, vanaf donderdag 29 oktober op Zappelin.

Dossier AIVD

Dossier AIVD

Stel dat je mag rondsnuffelen bij de AIVD. Stiekem kijken wat onze Inlichtingen- en Veiligheidsdienst allemaal uitspookt. In deze spannende podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 1 nemen we je mee achter de schermen. We spreken mensen die er werken, of gewerkt hebben, en duiken in hun geheimen en de opwinding die de job met zich meebrengt. En hoe belangrijk is het eigenlijk dat we zo'n inlichtingendienst hebben? Ontrafel samen met de makers Wil van der Schans en Constant Hijzen de mysteries van de AIVD.

Dossier AIVD, vanaf donderdag 29 oktober op NPO Radio 1. 

Luister hier naar de trailer

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.