Het is Pride! Speciaal daarom verlicht KRO-NCRV drie kerken in Nederland in regenboogkleuren. Eén daarvan is de Utrechtse Domkerk. 

Willem Roskam is predikant van de Domkerk en zijn werk, midden in de bruisende binnenstad, heeft hem veel geleerd; ook over de liefde. Het vraagt om een actieve houding om liefdevol te kijken naar jezelf én de ander. 'Af en toe moet die maatschappij ook in de steigers, net zoals de Domtoren op dit moment. Anders overleefd zo'n gebouw het niet. Je moet er samen aan werken en samen in gesprek blijven. Ik zie het als een aansporing om te blijven herhalen dat liefde voor iedereen is, want dat is niet vanzelfsprekend.' 

Domtoren
Predikant Willem Roskam

Op dit moment wordt de Domtoren dus grondig gerenoveerd, maar wie de 495 traptreden aandurft kan deze zomer gewoon de klim naar boven maken. Daar wacht je een adembenemend uitzicht over de Domstad en kijk je recht op het Domplein, dat aan de voet van de imposante toren ligt.

Blijf je toch liever met beide benen op de grond? Dan is DOMunder misschien iets voor jou. Hier kun je afdalen onder het Domplein en ga je op een ondergrondse ontdekkingstocht en dompel je jezelf onder in de geschiedenis van de stad.

Vergeet ook vooral niet de Domkerk binnen te lopen: een prachtig gotisch bouwwerk waar je kunt genieten van stilte en bezinning. 

Meer weten over de Dom?

Kijk dan naar de Pride special van Zin in morgen