De Jelies kijken enorm uit naar oud en nieuw. “Dat is altijd heel gezellig. Dan gaan we lekker gourmetten, veel eten en spelletjes spelen. We zijn die avond dan ook écht samen”, vertellen Johan en Janneke. Benieuwd hoe zij tijdens de feestdagen ontspannen in de keuken staan? Je leest het hier! 

Het hele gezin doet tijdens oud en nieuw spelletjes. De Jelies spelen bijvoorbeeld krantenmep. Ook leest de familie vlak voor het aftelmoment uit de Bijbel. Tafelen staat centraal, omdat de familie daar zo gek op is. Ontspannen in de keuken staan tijdens de feestdagen lukt vrij aardig. Lees hier tips van de Jelies. 

 1. Maak een overzichtelijke planning
  “Een goeie planning is fijn! Dus weet wanneer je met de hele familie eet en wanneer je alleen met het gezin eet”, legt Janneke uit. De planning kan je vervolgens stap-voor-stap verder invullen. 

 1. Gourmetten is altijd goed
  Janneke vervolgt: “Als je de planning hebt, kun je ook een avondje gourmetten inplannen.” Op die manier hoef je geen gangenmaal te bereiden, maar heb je wel de gezelligheid van het tafelen. 

 1. De Amerikaanse party
  Janneke vertelt enthousiast: “Als je met veel mensen bent, organiseer dan een Amerikaanse party. Dan neemt iedereen wat lekkers mee. Het voordeel is dat je dan genoeg eten hebt en iedereen wel íets heeft wat hij of zij lust!”. Bij een Amerikaanse party is het de bedoeling dat het bezoek zelf een hapje of ander gerecht meeneemt. Zo krijg je een verzameling aan eten en voor ieder wat wils.  

 1. Wees niet bang tijdens het koken, het gaat om het samenzijn
  Johan geeft als tip: “Wees niet bang! Als het mislukt, lachend doorgaan. Het gaat er namelijk om dat je met elkaar bent.”