Oplettende fan spot verdachte moedervlek tijdens ijshockeywedstrijd en wordt rijkelijk beloond

Een oplettende 22-jarige ijshockeyfan ziet een verdachte moedervlek en grijpt direct in. Nog tijdens de wedstrijd schrijft ze een bericht om de manager van de tegenstander te waarschuwen en redde zo mogelijk zijn leven. Nu, maanden na haar actie, wordt ze groots beloond met een studiebeurs van 10.000 dollar (8.850 euro) en gaat ze viraal over de hele wereld. "De moedervlek in je nek zou mogelijk een vorm van kanker kunnen zijn, bezoek alsjeblieft een dokter", schrijft ze in haar notities, die ze aan de man laat zien.

Oplettende fan spot verdachte moedervlek tijdens ijshockeywedstrijd en wordt rijkelijk beloond

De Canadees-Amerikaanse Nadia Popovici zat als supporter op de tribune bij de wedstrijd Seattle Kraken tegen de Vancouver Canucks. Als grote fan van de Seattle Kraken zat ze bij vrijwel elke wedstrijd haar lievelingsclub aan te moedigen. Tijdens de wedstrijd tegen de Canucks zat Nadia vlak achter een van de stafleden van de tegenstander, Brian Hamilton.

Er leek niks aan de hand, totdat Nadia de moedervlek in de nek van Hamilton zag. Deze leek op wat Nadia eerder had gezien bij haar vrijwilligerswerk in een ziekenhuis. Aan de Seattle Times vertelde ze dat ze daar werd 'omringd door melanomen', een gevaarlijke vorm van huidkanker.

 

 

De moedervlek in je nek zou mogelijk een vorm van kanker kunnen zijn, bezoek alsjeblieft een dokter

Plexiglas

De Kraken-fan greep direct in en probeerde Hamilton op het mogelijke gevaar in zijn nek te wijzen, maar dat mislukte. Ze besloot daarom een bericht te typen op haar telefoon en drukte het tegen plexiglas dat tussen haar en Hamilton stond. Ze schreef: "De moedervlek in je nek zou mogelijk een vorm van kanker kunnen zijn, bezoek alsjeblieft een dokter". 

Geen aandacht

Nadia had de woorden 'moedervlek', 'kanker' en 'dokter' speciaal rood gemarkeerd om de aandacht van Hamilton te trekken. Met de wedstrijd die ondertussen bezig was, besteedde hij er geen aandacht aan. Later vertelde hij het bericht wel gezien te hebben en dacht: Joh, dat is raar. Nog diezelfde avond vroeg Hamilton zijn partner of zij de moedervlek zag en besloot vervolgens naar een van de sportartsen te gaan. Ook die vond het er ook niet goed uit vond zien.

 Kwaadaardige moedervlek

Binnen een week liet Hamilton de plek verder onderzoeken en de moedervlek werd verwijderd. Het bleek uiteindelijk om een melanoom te gaan, een gevaarlijke vorm van huidkanker. De kwaadaardige moedervlek van Hamilton was, zoals vele melanomen, geneesbaar omdat het vroeg werd ontdekt. Als hij langer had gewacht had de plek levensgevaarlijk kunnen worden.

#HockeyTwitter, we need your help!

Please RT to spread the word and help us connect Red with the woman he considers his hero. pic.twitter.com/HlZybgOnjf

— Vancouver #Canucks (@Canucks) January 1, 2022

 Zoektocht

Om het attente meisje te bedanken ging besloot Hamilton afgelopen week op zoek te gaan naar het meisje die haar telefoon tegen het plexiglas duwde. In zijn oproep via social media zei hij te zoeken naar een 'heel bijzonder iemand'. Al snel werd Nadia gevonden en nog dezelfde dag ontmoette ze Hamilton. Toeval of niet, het was precies dezelfde dag waarop opnieuw een wedstrijd tussen de Canucks en Kraken gespeeld werd.

Studiebeurs

De manager had voor de wedstrijd een emotionele ontmoeting met Nadia en bewonderde haar 'inspanning en volharding'. "Ik was het daarom aan haar verschuldigd om de moedervlek te laten onderzoeken", vertelde hij. Om Nadia te bedanken maakten de twee ploegen tijdens de rust bekend dat ze een bedrag van 10.000 dollar (8.850 euro) krijgt om aan de medische faculteit te gaan studeren. "Wat een geweldige manier om aan mijn studie te beginnen", aldus Nadia. De winnende Canucks plaatsten na de wedstrijd een foto van Hamilton en Nadia met de tekst: "Dit is de belangrijkste winst van vanavond".

The biggest win tonight 💙 pic.twitter.com/6w0LGTcg9E

— Vancouver #Canucks (@Canucks) January 2, 2022