Ouderen én studenten samen onder een dak

In Deventer staat een woonzorgcentrum waarin niet alleen maar ouderen wonen. Verspreid over de verschillende verdiepingen wonen ook een aantal studenten gratis in ruil voor vrijwilligerswerk. En dat levert bijzondere vriendschappen op. 

Anita maakt kennis met  Piebe  (80). Hij woont met zijn vrouw Jans. Zij heeft dementie en gaat steeds verder achteruit. Het zorgen voor zijn vrouw valt  Piebe  steeds zwaarder. Zodra er in het huis op een afdeling voor mensen met dementie een kamer vrij komt zal Jans intern verhuizen. Het echtpaar woont dan na 58 jaar huwelijk niet meer samen. 

Marty  Weuling  (94) zit op haar kamer uren achter de naaimachine. Ze koopt oude knuffels en poppen om op te knappen. Vervolgens worden die bij de kringloop verkocht voor het goede doel. 

Ook de liefde komt om de hoek kijken. Geert Baas (87) raakt na het verlies van zijn vrouw tot over zijn over verliefd op medebewoonster  Jenni. Anita treft hem als hij onderweg is naar haar kamer met een bosje bloemen.  Jenni  heeft een hersenbloeding gehad en de vraag is of ze nog wel beter zal worden.