Persbericht

BinnensteBuiten: Chinese dumplings

Datum: 20 sep 2018 om 18:45

In Beneden-Leeuwen, tussen Maas en Waal, wonen kunstenares Henny en haar man Peter in een huis met historie. Het pand is in de jaren ‘20 van de vorige eeuw gebouwd om gezinnen op te vangen die getroffen waren door de watersnoodramp in 1926. Vele verbouwingen later voldoet de woning aan de hedendaagse wensen van Henny en Peter. Door haar inrichting, een mix van brocante en nieuwe spullen, heeft Henny er een echt thuis van gemaakt.

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Koog aan de Zaan, waar ze de Chinese Maggie Xu ontmoet. Maggie staat bekend om haar zelfgemaakte Chinese dumplings, de zogeheten Jiaozi. Een belangrijk ingrediënt voor haar dumplings teelt ze in haar eigen achtertuin: knoflook-bieslook.

Langs de Kromme Rijn in Bunnik op landgoed Amelisweerd vind je de historische moestuin van Michel en Mariëlle. Zowel de liefde voor de tuin als voor elkaar, is ontstaan op deze plek. In twintig jaar tijd hebben ze allebei hun eigen krachten ontwikkeld en is er een perfecte verdeling met twee kapiteins op één tuin ontstaan.

BinnensteBuiten, donderdag 20 september om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880