Persbericht

BinnensteBuiten: een kleurrijk huis en genieten van macarons

Datum: 6 apr 2020 om 18:45

In het Noord-Brabantse Lage Zwaluwe wonen Anne-Marie en Marijn van der Wilt in een kleurrijk huis. Ze hebben aan alles in hun huis een eigen draai gegeven. De art nouveau en vooral de Spaanse kunstenaar Gaudí is een grote inspiratiebron. Zo hebben ze de 15 meter lange wand in de serre volledig versierd met mozaïek.

Vandaag benijdt eenieder culinair expert Alain Caron. In Groningen gaat hij macarons proeven bij Gerben van Dijken en zijn Braziliaanse vriend én patissier Alvaro Dos Anjos. Gerben en Alvaro maken ruim 20 verschillende smaken macarons, vele met Braziliaanse invloeden. Tien daarvan zijn ook nog eens volledig plantaardig. Alvaro: “Ik wilde iets maken waar iedereen van kan genieten.” En genieten wordt het zeker voor Alain!

In het Lord of the Rings achtige décor van het Drentse Aa, loopt herder Elsbeth alle seizoenen met een kudde zeldzame schapen èn koeien. Het hoeden met schapen èn koeien is niet altijd even makkelijk. Ze lopen in een verschillend tempo dus houdt de kudde maar eens bij elkaar. Een 600 kilo wegend rund dwing je niet zomaar een bepaalde kant op te gaan. De uitdaging zit ‘m toch vooral in de combinatie van schapen en koeien. Elsbeth: In het begin was ik wat overmoedig en dacht ik dat ik de kudde wel makkelijk bij elkaar kon houden. Maar op een gegeven sloegen de koeien op hol en stond ik met het zootje ongeregeld op een naastgelegen camping. 

BinnensteBuiten maandag 6 april om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880