Persbericht

BinnensteBuiten: een uniek pand in Utrecht, Bretonse vissoep en de heide

Datum: 14 okt 2019 om 18:45

In Utrecht woont Marianne Nobels in een uniek pand. Ze leert in het kraakhuis waar ze woont als student om veel dingen zelf te maken. Die kennis neemt ze mee als ze een groot huis koopt dat helemaal opgeknapt moet worden. Zo heeft ze zelf de keuken gebouwd en is er bijna niks dat niet door haar creatieve handen aangeraakt is. Want wie heeft er nu een ‘bewegende’ muur of zelf een mozaïek gelegd van een slang in de keukenvloer?

Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een Bretonse vissoep. De vissoep is rijk gevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt.

De heide is beroemd om de paarse bloei aan het einde van de zomer, we kennen de beelden allemaal. Het paars hangt op haar hoogtepunt als een intense gloed over de heidevelden. Helaas is de intense paarse kleur steeds korter te zien door de klimaatveranderingen met steeds meer extreem droge perioden en korte, hevige regenval. Maar, boswachter Marieke Schatteleijn laat zien wat er allemaal wordt gedaan om de prachtige heide te behouden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, maandag 14 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880