BinnensteBuiten: een vintage paleisje, Italiaanse pasta en kalkoenen in Zuidbroek

Datum: 11 jan 2021 om 18:45

Eva en Bart delen een bijzondere passie voor vintage. Wanneer ze hun oog op een oude winkelwoning in Klein Zundert laten vallen beseffen ze zich nog niet in wat voor groot klusproject zij zich storten. Niet alleen heeft het huis een retro uitstraling, ze krijgen boktor en houtworm erbij cadeau. Met behulp van vrienden verbouwen ze het pand om tot een paleisje. In het interieur wisselen kwalitatieve hoogstandjes uit de jaren 50 elkaar af en uiteraard kan een platenspeler in iedere ruimte niet ontbreken.

Wat de Italianen kunnen, kan chef-kok Ramon Brugman ook. Hij maakt vandaag spaghetti met een echte Italiaanse tomatensaus met daarbij een salade van burrata én een versgebakken focaccia.

Met zijn naakte kop en vlezige lellen is ie voor veel mensen niet bepaald moeders mooiste: de kalkoen. Maar zeg dat niet tegen de 23-jarige Amber uit het Groningse Zuidbroek. Zij is verknocht aan haar prachtige vaalkleurige Ronquières, een klein natuurlijk kalkoenras uit België. Vooral met Henk, de imposante haan, heeft zij een bijzondere band. ‘Hij is trouw, en waakser dan onze hond. Ik ben echt dol op hem.’

Binnenstebuiten, maandag 11 januari om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

Binnenstebuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880