Persbericht

BinnensteBuiten: een voormalige douanepost, bibimbap en een kasteel in Heemskerk

Datum: 22 sep 2020 om 18:45

Even tanken in België en boodschappen doen in Nederland. Op de grens tussen Goirle en Poppel is het een komen en gaan van Nederlanders en Belgen. Een paspoort komt er niet meer aan te pas. Maar dat was vroeger anders. Kunstenaar Simone Theelen woont, werkt en exposeert in de voormalige douanepost. De plek waar men vroeger smokkelaars op de korrel nam is nu een oase vol kunst en groen.

Sharon maakt vandaag een populair Koreaans gerecht: Bibimbap. Een enorm rijk gerecht met krokante gebakken rijst en een veelheid aan lekkere, knapperige groenten, ei en vegetarisch gehakt. Alle smaken komen voorbij: nootachtig, zout, zuur, zoet. Smullen dus!

In de zeventiende eeuw wordt de een na de ander prachtige kasteeltuin aangelegd. Het grote voorbeeld was natuurlijk Versailles. Iedereen die zich een beetje kasteelheer wilde noemen probeert dat na te bootsen. Zo ook bij kasteel Assumburg in Heemskerk; het buitenhuis van een rijke Amsterdammer uit die tijd. In deze klassieke tuin staan buxussen in de vorm van Franse lelies, kegelvormig geschoren lindenbomen, een grote vijver en een groot weelderig beeld van het mooiste marmer ter wereld.

BinnensteBuiten, dinsdag 22 september om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880