Persbericht

BinnensteBuiten: Frieslandweek - aflevering 5

Datum: 11 mei 2018 om 18:50

Een bijzondere week bij Binnenstebuiten waar de ‘culturele hoofdstad van Europa’ Leeuwarden centraal staat, én de provincie Friesland. De meest bijzondere woningen, de lekkerste streekprodukten & gerechten én de Friese natuur, bij BinnensteBuiten leer je de provincie wat beter kennen.

De Friese biologisch aspergeteler Jelmer Albada heeft een hart voor landbouw en een passie voor vernieuwing. Op zijn vele reizen in het buitenland kijkt hij de kunst af van het biologisch telen met hulp van paarden. Als hij terugkeert naar Friesland maakt hij zijn droom waar: asperges telen in zijn Friese Gaasterland. Mét de hulp van paarden. Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Jelmer en kookt een lekker gerecht met zijn Friese asperges.

In het Friese dorpje Kubaard bevindt zich de unieke woning van kunstschilder Martin en zijn vrouw Ytsje Sijbesma. Het stel woont sinds 1998 in een kosterswoning uit 1740, met daaraan vast een gereformeerd kerkje uit 1890. De buitenkant van het authentieke pand verraadt dat het geen alledaagse woning is…. Wanneer je de kosterswoning van Martin en Ytsje binnenkomt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Hun gehele woning is ingericht in de stijl van de 19e eeuw. Martin en Ytsje zijn groot liefhebbers van kerkelijke kunst en dat is terug te zien aan de vele grote katholieke beelden in hun interieur.

BinnensteBuiten: Frieslandweek, vrijdag 11 mei om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880