Persbericht

BinnensteBuiten: het oudste huis van Pijnacker, shoarma van champignons en Allerzielen

Datum: 2 nov 2020 om 18:45

Wonen in het oudste huis van Pijnacker. Kunstenares Renée du Clou woont al 45 jaar met veel plezier in het oude rijksmonument. Overal in huis en in de tuin vind je zelfgemaakte beelden die Renée doen denken aan haar dierbaren en geliefden. Sommige beelden hebben bijzondere verhalen.

Sharon maakt vandaag een volledig plantaardig gerecht, maar met genoeg body: een broodje shoarma gemaakt van champignons met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte ketchup en knoflooksaus. Lekker!

BinnensteBuiten staat vandaag stil bij Allerzielen en daarom bezoeken we natuurbegraafplaats Reiderwolde in Winschoten. Hier in het hoge noorden beheren Trudy de Weerd en Ab van Middelkoop een uniek natuurgebied waarvan de begraafplaats onderdeel is. Nabestaanden kunnen hier in alle rust hun dierbaren herdenken. Op een mooie rustplek in de vrije natuur onder een boom, in het bos, of aan de rand van het water liggen de rustplekken van overledenen. In het landschap rondom de natuurbegraafplaats beheren Trudy en Ab een divers stukje natuur met bossen, struweelranden, graslanden en kikkerpoelen.BinnensteBuiten, maandag 2 november om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880