BinnensteBuiten: slaapkamer opknappen, stoofpotje van jackfruit en varkenshoeder zijn

Datum: 21 jan 2021 om 18:45

Interieurstylist Theo-Bert gaat aan de slag bij Pauline Tiedema. Zij is alleenstaande moeder met drie zonen: Peer, Daan en Mauk en ze wonen in een bovenwoning in Den Haag. Nu Peer onlangs veertien is geworden is hij toe aan een 'nieuwe kamer'. Een groter bed -geen hoogslaper- en een goed bureau voor de komende middelbare school jaren. De slaapkamer is vrij klein dus zowel moeder als zoon zijn op zoek naar leuke creatieve en stoere oplossingen voor de ruimte. Peer heeft ook nog wel eigen ideeën over waar zijn slaapkamer aan moet voldoen. “Ik wil een groter bed, de kleur lichtblauw wil ik graag in mijn kamer. Ik heb een kast in de kamer, en die is open. Die wil ik als nachtkastje gebruiken.”

Vandaag steekt chef-kok Sharon de Miranda een ouderwets gerecht in een modern jasje: hete bliksem met gestoofde jackfruit. De oudhollandse stamppot met appels en aardappelen wordt doorgaans opgediend met vlees, maar Sharon laat zien dat het ook heel smakelijk is met het vlees vervangende jackfruit.

Taxichauffeur en garagemedewerker Nick Mulder zag in een aflevering van BinnensteBuiten Tamworth varkens en hij was meteen verkocht. In Wervershoof pacht hij een stuk grond waar nu zo’n 70 Tamworth varkens rondlopen. Nick is parttime varkenshoeder, maar zijn droom is om ervan te kunnen leven en in de toekomst een biologisch dynamische boerderij te runnen.

Binnenstebuiten, donderdag 21 januari om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

Binnenstebuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880