Persbericht

BinnensteBuiten: Tapas

Datum: 1 apr 2017 om 17:10

Anneke en Wim vieren hun 25-jarig huwelijk in een strandtent aan de Eem in Amersfoort en worden verliefd op deze plek aan het water. Ze hadden hun droomhuis in Woudenberg op dat moment net af. En tóch besluiten ze om te gaan wonen in Amersfoort, óp de rivier. Een zestig meter lang vrachtschip wordt verzaagd tot een 34 meter lange woonboot. Ze hebben bijna alles zelf gedaan, met veel hergebruikte materialen en met gepaste trots tonen ze het resultaat!

Kunstenaars Natasja Bennink en Onno Broeksma kopen in 2008 het voormalige gemeentehuis van Ezinge. Zij verbouwen het statige pand tot een heerlijke woning met behoud van veel authentieke details. Zo is de kluisdeur, waar ooit de paspoorten achter lagen, bewaard gebleven.

Chef-kok Ramon Brugman maakt diverse Spaanse hapjes, oftewel ‘tapas’ met onder andere: visballetjes, kip en gepofte groenten.

In Zeeland laat culinair expert Alain Caron zich verrassen door Marcel Spelt, die knapperig brood bakt met gefilterd water uit de Oosterschelde. Het is niet alleen brood met een bijzondere smaak, maar is ook nog eens gebakken in de vorm van een schelp. Alain maakt er een mooi gerecht bij.

En boswachter Marieke Schatteleijn is bij haar collega Thijmen van Heerde te gast in de Ooijpolder vlakbij Nijmegen. In dit natuurgebied met Europese status is al te zien dat het ECHT lente is. Wilgenkatjes, grazende Galloways, frisgroene uiterwaarden en de ooievaar!

BinnensteBuiten, zaterdag 1 april om 17.10 uur op NPO 2

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880