Persbericht

BinnensteBuiten weekendeditie zaterdag 20 februari

Datum: 20 feb 2016 om 17:10

Al 46 jaar wonen Marcel en Angèle van Riel in hun 18e eeuwse boerderij in Heukelom. Hun eclectische interieur is een adembenemende mix van verzamelingen. Hele winkelinterieurs hebben er een plek gekregen. Pronkstuk van het huis is een zelfgebouwd labyrint-achtig trappenhuis.

Een fast-food gerecht waar je U tegen zegt! Chef-kok Ramon Brugman laat zien dat vegetarische burgers prima zelf te maken zijn, dat ze heerlijk zijn op zelfgebakken tomatenbroodjes. Met een bananen smoothie maak je de maaltijd af!
In een villawijk van Laren staat een van de laatste overgebleven koloniehuizen. Dit koloniehuis van Sebastiaan en Robert maakte ruim honderd jaar geleden deel uit van een idealistische anarchistische kolonie. De kolonisten leefden vegetarisch, werkten op het land en woonden in kleine houten huisjes. Het huis is inmiddels flink uitgebreid maar wordt als cultureel erfgoed gekoesterd.

En boswachter Marieke is in het natuurgebied Horsterwold in de Flevopolder. Zij heeft daar als kind gewoond, dus is heel benieuwd hoe het met het gebied is. Wist je dat op het nieuwste stukje Nederland juist allerlei archeologische vondsten zijn gedaan? Collega boswachter Hans-Erik laat het zien, en neemt Marieke als kers op de taart mee naar de Konikspaarden.

Culinair expert Alain Caron bezoekt in IJmuiden Betty Koster, die alles, maar dan ook alles weet van kaas. Kaasliefhebber Alain maakt daarvan een kaassoufflé.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880