Persbericht

BinnensteBuiten: Wonen in een kloosterkapel, foreltartaar van Ramon en een kleine patio

Datum: 17 nov 2019 om 19:15

Judith Rimmelzwaan en haar ex-man kopen in Roermond een oude kloosterkapel om hun droomwoning van te maken. Tijdens het proces strandt hun huwelijk, waarna Judith het huis geheel naar eigen wensen afbouwt. De vele glas-in-lood-ramen die de kapel rijk is worden door glaskunstenares Judith natuurlijk omarmd en ook andere authentieke details krijgen een prominente plek in het nieuwe interieur. De oude relikwieput waar nu een blinkend gouden designschedel in rust geeft de smaak van Judith treffend weer; antiek, modern design én humor gaan in haar droomhuis hand in hand. 

Chef-kok Ramon Brugman bereidt een foreltartaar van een door hem zélf gepekelde zalmforel. Naast de tartaar maakt hij een hartige ansjovismayonaise met daarbij Hollandse garnaaltjes, kwartelei en gepofte paprika.

En tuinspecialist Martin is op bezoek bij een jong gezin in Utrecht. Imke en Bas genieten ontzettend van hun fijne woning, maar missen de inspiratie om ook van hun kleine patio een mooie en plezierige plek te maken. Ze zouden hier graag een groen en kindvriendelijk verlengstuk van het huis zien, waar zoontje Willem lekker kan spelen. Zelf hebben ze alleen geen idee hoe het kleine tuintje gebruiksvriendelijker te maken. Gelukkig ziet Martin het meteen helemaal voor zich!

BinnensteBuiten, zondag 17 november om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880