Persbericht

BinnensteBuiten: wonen in een monument, biologische tuinders en een droomtuin

Datum: 26 okt 2020 om 18:45

In het Noord-Hollandse Hoogkarspel zijn Mary en Paul de tweede eigenaren van een gemeentelijk monument uit 1909. Aan de buitenkant mochten ze niets veranderen, maar binnen hebben ze met veel liefde en aandacht het hele huis volledig opgeknapt en geheel naar eigen smaak ingericht. Bijna alles wat hergebruikt kon worden aan materialen en glaswerk, hebben ze opnieuw gebruikt en zo kan het huis weer een hele tijd mee.

Alain Caron gaat op bezoek bij Els Hegger, die biologisch tuinder is geworden: “In plaats van rapporten te schrijven over korte ketens en boer-burgerparticipatie, wilde ik zélf de verandering zijn. Zelf laten zien dat het mogelijk is.” Els wilde boerin worden, maar had geen land. Dus is ze het gaan huren. Met haar kleine tuinderij in het Gelderse Zwiep en met een klein winkeltje op de tuinderij, waar ze haar groenten verkoopt, heeft ze het directe contact met de consument. Een tuinderij die mét de natuur werkt, waar egelfamilies en hazen ook welkom zijn.

“Onze tuin is het mooist als je tegen het licht inkijkt”, aldus Nel en Theej Verheggen uit het Limburgse Lottum. Ze leiden ons rond in hun paradijselijke tuin met hoge bomen, vaste planten en vooral heel veel dahlia’s in alle vormen en kleuren. Al vijftig jaar werkt het echtpaar met liefde aan deze droomtuin waar de hoge bomen en kleurrijke borders de sfeer van de tuin bepalen.

BinnensteBuiten, maandag 26 oktober om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880